Ergonomi på Jobbet

Styrk arbejdsmiljøet – det betaler sig! 

Rheuma-Schmerzpunkte

 

Fokus på sunde og sikre medarbejdere, giver godt arbejdsmiljø og trivsel – Godt arbejdsmiljø og trivsel, giver god økonomi

  • Færre ulykker og sygedage styrker økonomien
  • Fastholdelse af dygtige og gode medarbejdere
  • Bedre, mere sikker og rentabel produktion

Giver alt i alt en Øget konkurrenceevne

Physiotherapist excercising patient in practice

 

Ergonomi

Ergonomi handler om korrekte arbejdsstillinger som siddestillinger, løftestillinger m.m., så medarbejdere undgår muskel- og skelet besvær, uanset om man arbejder på kontor, i produktionen eller på lager.

Det er meget vigtigt, at der er styr på de ergonomiske forhold, for medarbejderen er stadig virksomhedens væsentligste ressource. Og sker det, at medarbejdere skal erstattes af andre, kræver det ofte en oplæringsperiode med nedsat produktivitet og inddragelse af en anden erfaren medarbejder til oplæringen. Alene det er dyrt for virksomheden, men oplæringen kan samtidig koste penge direkte i forbindelse med fejl, der skal rettes, eller som måske endda koster kunder.

Derfor er det vigtigt at vedligeholde den menneskelige ressource for virksomheden. Egonomi handler om lige netop den vedligeholdelse.

Undermenuerne til venstre beskriver nærmere nogle af områderne inden for ergonomi.

Ergonomisk kortlægning

Det bliver i stadig større omfang et krav til virksomhederne, at de har kortlagt de ergonomiske forhold på arbejdspladserne for at sikre, at arbejdsmiljøloven er overholdt.

Hos Valentis tilbyder vi at foretage denne kortlægning i samarbejde med virksomhedens sikkerhedsorganisation. Efterfølgende giver vi relevante løsningsforslag.